Endiselt peamiseks tootmissuunaks olevale pulbritootmisele on edasi arendatud ka täispiimatooteid, mis on integreeritud Tere brändi alla. Ettevõte, mis oli 70.-80.-aastatel oma uuendusmeelsuse tõttu kuulus üle Nõukogude Liidu, tegeleb nüüd aktiivselt uue aja innovatsiooniga ehk oma ökoloogilise jalajälje vähendamisega. Põlva tööstusest rändavad piimatooted tervelt 25 välisriiki. Pulbrit müüakse üle maailma, isegi nii kaugele nagu Jaapan ja Vietnam. Jogurteid jm täispiimatooted eksporditakse peamiselt Soome ja Baltikumi. Selleks et kasvatada väärindatud toodangu mahtu, valmib Põlva tööstuses juba mõnda aega ka 100% käsitöö kodujuust, mille sees ehtsad Setomaa riisikad.
Viimastel aastatel on Põlva kandis alanud hoogne rohepööre, millega on liitunud ka Nordic Milki Põlva piimatööstus. „Eesti ekspordiartikkel maailmas saab ikkagi olla vaid puhas õhk ja puhas toit, mida jääb kõikjal üha vähemaks,“ räägib Kivine, uhkusenoot häält mahendamas. „Oleme Eestis Rohetiigri asutajad, tegeleme aktiivselt oma jalajälje mõõtmise ja vähendamisega.“
Selleks et eksportida teatud turgudele, on toidutootjatel peagi vaja rohesertifikaati. Just selle sertifikaadi poole Põlvas liigutakse. See tähendab, et ökoloogiline jalajälg peab vähenema nii farmides, pakendites kui ka jogurtisse pandava moosi puhul.

 

Allikas